Soller och Puerto Soller, Deia, Andtrax och Sant Elm

Det är problem med överföring av bilder från telefonen till ipaden, så de får komma senare,
 
Tisdag var det utflykt till Soller. Vi åkte med ett gammalt museitåg från en ort utanför Palma. Turen skulle ta ca 30 minuter, men det blev betydligt längre. Mitt i en ganska lång tunnel stannade tåget. Först sa man att batteriet behövde laddas och vi väntade tålmodigt, men efter ganska lång tid visade det sig att man behövde hämta ett nytt lok. Där satt vi och kunde inte göra annat. Ibland slocknade ljuset och det var helt svart i tåget . Efter ca en timme kom vi i alla fall iväg och anlände till Soller. Där hade vi inte så mycket tid, men vi hann med ett Miro- museum som fanns där.
Sen åkte vi spårvagn till Puerto Soller. Mycket vackert landskap med höga berg och stora apelsinodlingar.
Därefter åkte vi buss på en mycket dramatisk väg, serpentinväg så att
man knappt vågade titta ut genom fönstren.
Avslutade med Deia, kändistätaste orten på Mallorca . Där får bussarna numera inte ens stanna. Inga kändisar såg vi heller.
 
Onsdag var det utflykt till Andtrax och marknaden där. Vi blev lite besvikna, det var inte alls så mycket lokalt producerat som vi hört att det skulle vara. Det var samma lika, mest made in china. Köpte en klocka för 5 euro, den gick rätt i en timme, sen gick den för sakta och sen lade den av helt. Kollade med klockaffär om det skulle räcka att byta batteri, men nej. Synd, den var rätt snygg.
Avslutade med ett besök i Sant Elm, riktigt fin lite ort, men det mesta var stängt för säsongen
Nu blir det vilodag och sen drakgrottorna på fredag.
 
Fortfarande har vi skönt väder med ca 23 grader och sol.
Hoppas jag får ordning på bilderna till nästa gång.
 
20181114
GBoR