gunbrittochroger

2017

Idag, den 5 januari, har vi fått besked att Roger ska genomgå en kranskärlsoperation, sk by-pass. Detta kommer att ske inom en månad, men kan bli tidigare om det blir någon lucka. Detta tänker jag rapportera om här .
 
Här kommer en liten berättelse om vad som hänt under senaste 6 månaderna.
 
Andra halvåret 2016 blev det många läkarbesök. Det började i juni med att R fick kraftigt kliande utslag på kroppen. Första tanken var att det var någon form av tvättmedelsallergi. Nytt tvättmedel inhandlades och allt tvättades, kläder, sängkläder, allt, men det blev inte bättre. Läkarbesök och cortisonsalva. Det blev inte bättre, snarare värre. Kan det vara skabb, undrade Roger, läkaren tvekade men skrev ut ett medel mot skabb som vi båda behandlade oss med. Nytt besök på vårdcentralen och nu en antibiotikakur. Utslagen blev inte bättre, nytt besök på vårdcentralen, ny salva. Först i slutet av juli blev det remiss till hudläkare, SkinDoc i Danderyd. "Det här ska vi snart fixa Roger" sa läkaren som trodde att det var en typ av hudinfektion. Ny stark Cortisonsalva. Det blev lite bättre, men blommade upp igen ännu värre. Nytt besök hon SkinDoc och recept på mera smörj. 
 
Under en resa till Portugal i okt/nov blev det så mycket sämre att vi tvingades besöka akutmottagning i Cascais.
Läkaren där sa att han trodde det var Psoriasis. Ordinerade Cortison i droppform samt tablettkur. Det blev lite bättre, men Roger började känna av kärlkramp mer och mer. Första allvarliga känningen var i samband med Loppis, då han hämtades med ambulans, men som tur var, så var det ingen hjärtinfarkt.
 
När vi var hemma igen efter Portugal, nytt besök hos SkinDoc, som först då efter en direkt fråga och kontroll av R:s medecinlista, konstaterade att R i mitten av maj fått recept på en medicin som kan utlösa  Psoriasis. "Sluta ta den medicinen och ta kontakt med den läkaren som skrivit ut den". Inte så lätt konststerade vi, eftersom hon slutat på vårdcentralen. Vår husläkare gick bort i cancer i höst, så inte heller där kunde vi få hjälp. 
Nytt besök hos SkinDoc som nu kunde konstatera att det är Psoriasis. Även besök hos en Psoriasis-läkare som också konstaterade att det är psoriasis . Nu startas en kur med tabletter som ska tas under 6 veckor.
 
R kallades till medicinmottagningen för uppföljning av kärlkrampen, vilket resulterade i arbets-EKG, vilket resulterade i ultraljudsundersökning av hjärtat, där det konstaterades att det behövdes en kranskärlsröntgen.
När vi i början av december började undersöka varför inget hänt, visade det sig att remissen från Norrtälje hamnat på villovägar, men man lyckades hitta den och kranskärlsröntgen genomfördes den 2 januari.
 Man har då konstaterat att det är för många kärl som är förträngda och att en operation måste ske.
Nu väntar vi och tar en dag i taget.
 
/GB
2017-01-06