gunbrittochroger

Vilnius forts.

 
 
 
 
 
Middag på belgisk (?) restaurang. Varför? Jo, för den låg närmast hotellet och vi var ganska nöjda med dagens promenerande. Maten? Jättegod pasta med svamp och grädde. Vi trodde faktiskt att det skulle vara musslor med, men vi läste menyn lite slarvigt, så det blev en vegetarisk rätt ikväll. Inte fel alls.
Litet stop i kvartersbutiken för att köpa nötter och vin.
 
Vi sov gott i sköna sängar och fick frukost som inte var överdådig, men helt ok.
Kollade väderprognosen som lovade +8 grader och svag vind men inget regn. Glada i hågen gjorde vi oss redo för långpromenad, men när vi kom ut fick vi vända om och hämta våra paraplyer. Detta stoppade oss inte alls, vi promenerade till KGB-museet där vi fick lära oss mycket om det här landets historia. 
I huset som nu är museum, hade KGB hade sitt säte i Litauen i nästan 50 år. Landet har ju varit ockuperat av ryssarna från 1940 till 1991, utom mellan 1941-44 då tyskarna (nazi) ockuperade landet. Under dessa perioder fängslade man, torterade och dödade människor samt förde många till arbetsläger i Sibirien.
Man kan se fina gamla hus i Vilnius, men många har inte blivit underhållna på många år och färg och puts flagnar.
 
Trots regn och blåst, som inte alls stämde med väderprognosen, fortsatte vi vår promenad genom staden och hamnade så småningom på en trevlig restaurang med fin utsikt där vi åt lunch.
Nu vilar vi på hotellet och laddar för middag.
Det är mycket billigare att äta och dricka här än hemma, som exempel 2 kaffe + 2whisky kostar 8-9 €, en öl mindre än 2€. Vi har inte shoppat ngt, men konstaterat att tex skor kostar nästan hälften mot hemma. Synd att man har allt vad man behöver!👼
Vi måste väl ha med en kyrkobild också.
 
 
Der finns otroligt många kyrkor här!
 
/GBoR