gunbrittochroger

Nu ar vi hemma igen

Riktigt kul att åka tuktuk.

Vi trodde ju faktiskt att de skulle vara lite vår här, men oj vad vi bedrog oss.
Snö och 5 grader kallt. Brrrrr.

Sista dagarna i Bangkok blev roliga och hektiska.

Vi checkade in på Ibrik Resort in the City, ett pyttelitet hotell i en villa, mitt i Bangkok. Hotellet har bara 3 dubbelrum och var otroligt charmigt. Dessutom låg det väldigt nara en sky train-station.

På söndag em hann vi med Chatuchak Weekend Market, som enligt wikipedia är världens största utomhusmarknad, som bara är öppen på helgerna och där man kan köpa ALLT och till väldigt billliga priser.
Senare på kvällen besökte vi Pat Pong, som också är en stor utomhusmarknad, öppnar vid tiotiden på kvällen och stänger framåt morgonen. Mest klockor, väskor, skor, mm mm.

Efter en god natts sömn var vi redo för nästa pass.
Vi tog oss till Pratunam Market (stor inomhusmarknad i 6-7 våningar) med Tuk-tuk via statlig guldsmedsfabrik (som man "måste" besöka eftersom tuktuk-föraren då får bensinkuponger), via Pantip Plaza (6 våningar elektronikvaruhus) och vidare till MBK (liknande Åhléns på thailändska).
Då var vi ganska så trötta. Som tur är, så har skytrain väldigt effektiv a/c så där man kan svalka av sig lite då och då.
GB och Marie gjorde ytterligare ett besök till väskaffär.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det är väldigt lätt, billigt och smidigt att resa omkring i Thailand, att vara 6 personer är en klar fordel då man kan hyra stora fina minibussar med a/c till mycket bra priser. T ex minibuss från BKK till Pattaya (18 mil) kostade ca 2000 baht = 500 SEK, vilket delat på 6 personer inte blir särskilt mycket.
En mycket rolig, trevlig och mysig resa. Längtar redan tillbaka.
/Gun-Britt