gunbrittochroger

Härliga,intensiva dagar i Barcelona

Lördag kväll landade Carina, Josefin och undertecknad i ett somrigt Barcelona. Taxi direkt från flygplatsen till den fina lilla lägenhet som vi hyrt, väldigt centralt med 5 min till La Rambla (ströget från Placa Catalunya ner till hamnen) och en kvart till stranden.
Vi shoppade lite frukostmat i en supermercado medan en något stressad Carina for omkring och sms-ade hela tiden, under förevändning att det var Niclas som var lite orolig för om vi kommit fram ordentlgt. Det visade sig några minuter senare när vi var tilbaka i lägenheten att de ordnat världens överraskning för mig och även för Josefin. In genom dörren kliver MARIA - och jag kunde ju bara säga JAG TROR JAG SVIMMAR. Detta hade Carina och Maria kokat ihop och lyckats hålla hemligt. JÄTTEKUL var det att få träffa Maria igen. Det var ju några månader sedan. Eftersom Maria nu bor i Geneve är det ju bara en kort flygresa till Barcelona.


Till lägenheten hörde en takterass, väldigt stor, där vi åt våra frukostar i solen.Söndagen hade vi reserverat för kultur, eftersom alla butiker var stängda.
Vi började med att ta T-banan till Sagrada Familia, den stora, ännu ofullbordade katedralen, som ritats och planerats av Gaudi.


Därefter var det dag för Parc Guell, som ligger på en höjd med utsikt över hela Barcelona. Vi började promenera, men insåg ganska snart att det var bättre att ta en taxi. Det gäller ju att hinna med så mycket som möjligt.
Denna park är ritad av Gaudi och är väldigt speciell med massor av mosaik i alla former och färger.

Efter en trevlig lunch (medan det regnade en liten skur) hyrde vi cyklar och cyklade längs med stranden i två timmar. Härligt soligt väder, men lite kyligt i skuggan.Efter denna trevliga tur vilade vi några timmar och myste på terassen innan det var dags för middag.

Vi startade tidigt på måndag morgon för att hinna med så mycket som möjligt.
Först på programmet stod ett besök i ett fantastiskt hus, också det ritat av Gaudi, La Pedrera. Man har gjort ett fint museum där man får mycket bra information om Gaudi och hans liv. Kan varmt rekommenderas.
Sen var det dags för shopping och Barcelona är verkligen ett paradis för shopoholics.
Det var fyra väldigt nöjda och glada shoppare som landade i lägenheten vid halv nio på kvällen.

Vi har ätit mycket goda tapas på många olika ställen. Ett fantastiskt bra sätt att äta små munsbitar.Det här stället heter TapaTapa och kan varmt rekommenderas.

Sammanfattningsvis en fantastiskt trevlig, mysig, härlig, rolig resa med mina fina, fina döttrar och mitt fina fina barnbarn.
Love you!/Gun-Britt 090422